miercuri, 9 iunie 2010

Meditatie in miscare

miercuri, 9 iunie 2010
"Singurul lucru constant in viata este schimbarea." A accepta acest lucru este un exercitiu pentru fiecare clipa a vietii noastre.

*****

Tehnicile care se invata presupun anumite miscari ale bratelor si ale picioarelor, fiind insotite de o inspiratie cat mai ampla si o expiratie asemenea. Se propune folosirea intregii capacitati pulmonare prin utilizarea unei respiratii abdominale. Cu cat sangele este mai bine oxigenat, cu atat si creierul functioneaza mai bine.

Dupa deprinderea exercitiilor din punct de vedere al traiectului fizic, se va incepe introducerea elementelor mentale corespunzatoare pe fiecare bucata a inlantuirii in parte. Astfel, in timpul executarii exercitiului, vom incerca sa ne pastram atentia fixata pe o anumita culoare, sentiment, anotimp, organ, sunet, etc. pentru a purifica sau energiza o anumita zona a organismului.

Chiar daca initial inlantuirile invatate par doar niste exercitii fizice, persoanele mai senzitive pot simti efectul energizant al miscarilor chiar si cand atentia nu este fixata decat pe simpla deplasare a corpului sau pe miscarea bratelor sau a picioarelor.

Odata cu pastrarea atentiei pe un gand focalizat, efectele care apar in organism vor fi mult mai puternice - putandu-se ajunge pana la vindecarea totala a unor afectiuni grave. Au existat cazuri de vindecare a ulcerului, intr-o masura atat de ideala incat acum in urma unei examinari nu mai apare nici macar cicatricea.

Totul depinde de perseverenta fiecarui practicant in parte.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu